Mersin'de gümrükçülere rüşvet operasyonu: 10 tutuklama





Tarih: 25 Kasım 2025 Salı 09:47

İHA

Mersin’de gümrükçülere yönelik yapılan rüşvet ve kaçakçılık operasyonunda 15’i memur 28 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 10’u tutuklanırken, yapılan aramalarda gümrüğe ait mührün ise özel bir gümrük müşavirliği bürosundan çıktığı öğrenildi.

Mersin'de gümrükçülere yönelik yapılan rüşvet ve kaçakçılık operasyonunda 15'i memur 28 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 10'u tutuklanırken, yapılan aramalarda gümrüğe ait mührün ise özel bir gümrük müşavirliği bürosundan çıktığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "Rüşvet ve 5607 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmaları sonucu gümrük memurları, özel gümrük müşavirliği firma sahibi ve çalışanlarının da olduğu rüşvet ağı tespit edildi. Bunun üzerine belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Mersin'de 27, Kocaeli'de 1 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin iş yeri ve adreslerinde arama yapıldı. Aramalarda gümrüğe ait mührün ise özel bir gümrük müşavirliği bürosundan çıktığı öğrenildi.
Gözaltına alınan 28 şüpheli, emniyetteki ifade işleminin ardından Silifke Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 10'u tutuklandı. 18 şüpheliden 17'si adli kontrol şartıyla, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

erdemliyenihaber.com © Copyright 2023-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.