İSMET CAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

İSMET CAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ erdemliyenihaber.com
Mehmet DOĞANER

Gazetemiz Baş yazarı İsmet Can, Babası Mustafa Can’ın ölümünün 46. Yılında Babası ve Annesi Cennet Can’ın hayrına, mahallesinde bulunan ortaokul ve okul öncesinde okuyan 180 öğrenciye simit, ayran, çikolata ve sudan oluşan beslenme paketi dağıtarak örnek bir davranışa imza attı.


Gazetemiz Baş yazarı İsmet Can, Babası Mustafa Can’ın ölümünün 46. Yılında Babası ve Annesi Cennet Can’ın hayrına, mahallesinde bulunan ortaokul ve okul öncesinde okuyan 180 öğrenciye simit, ayran, çikolata ve sudan oluşan beslenme paketi dağıtarak örnek bir davranışa imza attı.

Erdemli’de günlük olarak yayınlanan gazetemiz Yeni Haber Gazetemizin baş yazarı İsmet Can, insanlara örnek teşkil etmesi adına Babasının ölüm yıldönümünde öğrencilere beslenme paketi dağıttı. Beslenme paketini alan öğrencilerin gülen gözleri ise dünyaya bedel olarak görülürken, Erdemli’de hayır sever vatandaşları öğrencilere yardım ve destek vermeye davet eden İsmet Can, yatırımın en büyüğü Eğitime yapılan yatırımdır” dedi.

Erdemli’de bir çok vatandaş büyüklerinin ölüm yıl dönümlerinde evlerinde veya yemek şirketinde yaptırdıkları yemeklerle misafirlerine kuran okuturken, İsmet Can ise bu hayrı öğrencilerle birlikte yaşadı.

Erdemli’nin Kargıcak mahallesinde oturan ve okuduğu okul olan Kargıcak İlkokulunda öğrencilerle bir araya gelen Hayırsever insan İsmet Can , “ Babam 1978 yılında aramızdan ayrıldı. Ben babamı çok severdim. Zor şartlarda bizleri büyütmek için büyük emekler verdi. Kendisi çiftçiydi ve toprağı çok severdi. Çalışkan, dürüst ve halk arasında sevgi ve saygı duyulan biriydi. Babamın aramızdan ayrılışının 46. Yılında ailemiz olarak babamızın da çok isteyeceği öğrencilere destek olmak istedik. Babamın ölümünün 46. Yılında mahallemizde bulunan Kargıcak ortaokulu ve okul öncesi öğrencilerimizin bir günlük beslenme ihtiyacını karşılamak istedik. Okul idarecilerimizle görüştük ve 180 öğrencimize simit, ayran, çikolata ve sudan oluşan beslenme paketlerinin dağıtımlarını kardeşlerim ile birlikte yaptık. Öğrencilerimizin bu dağıtım sırasındaki mutluluğu ve sevinci beni en çok sevindiren görüntüydü. Eğitim bizler için çok önemli. Gelecek nesillerimize çok değer vermeliyiz. Belki bil çok öğrencimizin çok özlediği simidi sıcak bir şekilde yeme olanağını da sağlamamız onları mutlu ettiği kanısındayım. Çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bütün öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor, afiyetle tüketmelerini temenni ederim. Bu güzel etkinlikte aileme, kardeşlerim Kısmet Yalçın, Ümmü Can Culu ve Eşe Can’a çok teşekkür ederim. İnşallah gelecek yıllarda da aynı şekilde bu etkinliği tekrarlayacağız. Benim temennim inşallah ilçemizde babası ve annesi gibi büyükleri için kuran okutacak insanlarımız okullardaki öğrencilerimize beslenme ihtiyacını karşılarlar ise inanın çok daha güzel olacağını düşünüyor, herkese teşekkür ederim” dedi.

Kargıcak Ortaokulu Müdürü Uğur Türkmen ise, “ Öncelikle İsmet Can abimize ve ailesine bu güzel davranışı için şahsım ve öğrencilerim adına çok teşekkür ederim. Okulumuzun 180 öğrencisine beslenme saatinde beslenme paketi yaptırarak dağıtımını kendi elleriyle yaptı. Çok güzel bir davranış. Öğrencilerimiz çok sevindi. Allah Babası Mustafa amcamıza ve Annesi Cennet teyzemize sevaplarını nail eylesin. Bu tür güzel ve örnek davranışların her zaman yapılmasını temenni ederim. Allah hayırlarını kabul eylesin” dedi.