ERDEMLİ’DE LGS BİRİNCİSİNE KAYMAKAM’DAN CUMHURİYET ALTINI

ERDEMLİ’DE LGS BİRİNCİSİNE KAYMAKAM’DAN CUMHURİYET ALTINI erdemliyenihaber.com
Mehmet DOĞANER

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu 2024 LGS Sınavında bütün soruları doğru cevaplayan ve 500 puan alan Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencisi Mehmet İlvan’ı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.


Erdemli de, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu 2024 LGS Sınavında bütün soruları doğru cevaplayan ve 500 puan alan Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencisi Mehmet İlvan’ı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük beraberinde LGS Birincisi Mehmet İlvan, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğrencinin ailesi ile birlikte Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kaymakam Aydın Tetikoğlu LGS’de bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencisi Mehmet İlvan’ı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Sınavın hazırlık sürecinde programlı ve planlı bir şekilde çok ders çalıştığını söyleyen LGS Birincisi Mehmet İlvan, “ öncelikle öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ederim. Benim başarılı olmamda çok fazla emekleri var. Başarının sırrı olarak planlı programlı ve çok soru çözmekten geçmektedir. Birinci olacağımı beklemiyordum ama tereddütlü yaptığım soru doğru çıkınca birinci oldum. Çok mutlu oldum. İlçe Kaymakamımıza , İlçe Müdürümüze, öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ederim” dedi.

Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ise, “ öncelikle Mehmet İlvan öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ederim. İlçemizin gururu oldu diyebilirim. Eğitim gelecek açısından çok önemli ve öğrencilerimiz geleceğe yönelik planlarını ona göre yapıyorlar. Gençlerimiz hedeflerini belirleyerek hangi mesleğe ve işe kendilerinin yatkın olduğunu belirleyerek Eğitimlerini o yönde devam ediyorlar. Bugün Erdemlimizin Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencimiz Mehmet İlvan ile birlikteyiz. Ziyaretinden dolayı çok memnun kaldım. İnşallah gelecek yıllarda da aynı başarıları elde eder ve ülkesine memleketine faydalı bir birey olarak hayatını devam ettirir. Emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve ailesine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise, “ Erdemlimiz şampiyon çıkarmaya devam ediyor. Yine bir LGS Sınavı ve Mersin ilinde 6 tane birinci çıktı. Bunlardan bir tanesi de Erdemli’den Mehmet İlvan öğrencimiz. Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın Tetikoğlu LGS Birincisi Mehmet İlvan’a Cumhuriyet altınını taktı.