SIFIR ATIKTAN ALPER GESERAVCI VE UZAY ARACININ MİNYATÜRÜNÜ YAPTI

SIFIR ATIKTAN ALPER GESERAVCI VE UZAY ARACININ MİNYATÜRÜNÜ YAPTI erdemliyenihaber.com
Mehmet DOĞANER

Erdemli de, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el sanatları usta öğreticisi Mustafa Ercan, topladığı atık malzemelerden 19 Ocak 2024 tarihinde uzaya giden ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın ve onu taşıyan uzay aracının minyatürünü yaptı.


Mersin’in Erdemli de, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el sanatları usta öğreticisi Mustafa Ercan, topladığı atık malzemelerden 19 Ocak 2024 tarihinde uzaya giden ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın ve onu taşıyan uzay aracının minyatürünü yaptı.

Yaklaşık 3 günde yapılan ve 4 kilogram ağırlığındaki minyatür uzay istasyonu görseli, ileriki günlerde yapılacak olan Erdemli Halk Eğitim Merkezi el sanatları sergisinde vatandaşların beğenisine sunulacak.

HEMŞEHRİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Hemşerimiz olan Türkiye’nin ilk uzaya giden kişisi olan Alper Gezeravcı ile çok gurur duyduk. Hemşerimiz ve aynı zamanda bir Yörük çocuğu olan Alper Gezeravcı’nın bu tarihi anını sanatıma yansıtmak istedim. Toplamış olduğum atık malzemelerde atölyemizde 3 gün çalışmanın ardından bu uzay istasyonu minyatürünü yaptım. Ne kadar gurur duysak azdır. Ben el sanatları usta öğreticisi olarak aklıma gelirse veya ülkemiz için ne gerekiyorsa onları tasarlayıp yapmaya çalışıyorum. Ülkemizin gururu olan Alper Gezeravcı’yı ve uzaya gittiği uzay mekiği araçlarını kendimce yapmaya çalıştım. Yapmış olduğumuz bu minyatür ileriki tarihlerde Müdürlüğümüzün düzenleyeceği sergide vatandaşların beğenisine sunulacak.

KENDİSİNE HEDİYE ETMEK İSTERİM

Erdemli Halk Eğitim Merkezi El Sanatları usta öğreticisi Mustafa Ercan, “ Yapmış olduğum bu uzay maketini uygun görür Erdemli’ye gelirse gururumuz olan ilk Astronotumuz Alper Gezeravcı’ya hediye etmek isterim. İnşallah bizleri ziyaret eder ve bu güzel hediyeyi kendisine verme olanağı buluruz” dedi.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması'nda yüksek lisans yaptı. F-16 Pilotu - Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yaptı.

F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlere ve başarılara imza atmıştır.

Alper Gezeravcı son olarak 19 Ocak’ta Uzaya çıkan ilk Türk astronot olarak tarihe geçti.